Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je een lijst met veelgestelde vragen over het project De Lusthof.

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact op met verkoopadviseurs!

Algemeen

De Lusthof is een deelplan in Kop West, gelegen aan de rand (ten westen) van de historisch binnenstad van Purmerend.
Op slechts enkele minuten fietsen. Voorzieningen zoals winkels, een theater en horecaplein de Koemarkt dus in de buurt. Maar je zit ook binnen 5 minuten op de A7 en met het openbaar vervoer ben je binnen 25 minuten op Amsterdam Centraal.

Fase 1: 11 royale gezinswoningen en 20 moderne koopappartementen in de bouwdelen Dorado (Verkocht), Gaard (verkocht) en Elysium (bouwnummer 31 nog te koop)
Fase 2: 53 (betaalbare) appartementen in bouwdeel Eden
 

De Lusthof bestaat uit de volgende woonblokken:

Blok A - Eden - 53 (betaalbare) koopwoningen (de verkoop start binnenkort)
Blok B - Elim - 6 appartementen (verkocht)
Blok C - Dorado - 11 stadswoningen (verkocht)
Blok D - Elysium - 6 appartementen en 2 penthouses (nog 1 penthouse te koop)
Blok E - Gaard - 6 appartementen (verkocht)

Er is in Purmerend weinig aanbod en veel vraag voor betaalbare nieuwbouw koopwoningen. Tevens is voor deze betaalbare koopwoningen nagenoeg geen overbruggingshypotheek nodig. Bij andere nieuwbouwprojecten is dat vaak wel het geval.

Ja, in De Lusthof is een anti-speculatiebeding van 3 jaar van toepassing. Er is geen zelfbewoningsplicht opgenomen.

Het anti-speculatiebeding luidt als volgt:
Koper van de betaalbare woning mag het verkochte na eigendomsverkrijging verkopen aan een ander, maar
moet Koper, om speculatie met deze woning tegen te gaan aan Verkoper het volgende betalen:
a. bij verkoop binnen 12 maanden vanaf de datum van notariële levering: 75% van de winst;
b. bij verkoop vanaf de 13e maand tot en met de 24e maand vanaf de datum van notariële levering: 50 % van de
   winst;
c. bij verkoop vanaf de 25e  maand tot en met de 36e maand vanaf de datum van notariële levering: 25 % van de
   winst;

Wij streven naar een oplevering van "Eden" in maart 2024. Deze snelle oplevering na de koop en gereed komen van de bouw heeft het voordeel dat je mogelijk niet met een (lange) overbruggingshypotheken te maken krijgt ten opzichte van nieuwbouw die nog gebouwd moeten gaan worden of nieuwbouwprojecten die net gestart zijn met de bouw.

De bouw is in volle gang en bevindt zich in een eindstadium. Naar verwachting zullen de eerste opleveringen plaatsvinden in het voorjaar van 2024. Wij streven naar een oplevering van "Eden" in maart 2024.
Deze snelle oplevering na de koop en gereed komen van de bouw heeft het voordeel dat je niet met (lange) overbruggingshypotheken te maken krijgt ten opzichte van nieuwbouw die nog gebouwd moeten gaan worden of nieuwbouwprojecten die net gestart zijn met de bouw.

De begroting voor de servicekosten voor de woningen in bouwdeel Eden wordt momenteel gecalculeerd door de VVE-beheerder. De indicatie van de begrote servicekosten zullen op het moment van de verkoopgesprekken bekend zijn. De makelaar zal de servicekosten tijdens deze gesprekken nader toelichten.

Proces en planning

Aanmelden als geïnteresseerde in De Lusthof kan digitaal via deze website. Dit doe je door je gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving.

Let op! Aanmelden is nog geen officiële inschrijving.

Je wordt tijdig geïnformeerd over de start verkoop van de koopappartementen in Eden (fase 2). Je kunt je dan inschrijven door het digitale inschrijfformulier in te vullen binnen het je account.

Op de bouwlocatie zullen wij op een nader te bepalen datum een "Open Huis" evenement organiseren. Tijdens dat moment kunt u een modelwoning bezichtigen en worden een aantal typen van de appartementen open gesteld in "Eden" om te komen bekijken.
Berichtgeving hierover volgt spoedig.

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden zich melden dan dat er bouwnummers te koop zijn. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Wij kijken via een geautomatiseerd systeem daarbij als eerste naar de financiële haalbaarheid middels de geüploade financiële check, het systeem kijkt niet of je de woning één keer of tien keer kunt betalen, één keer is voldoende. Daarna kijkt het systeem naar je eerste voorkeur bouwnummer, bij meerdere kandidaten wijst het systeem ad random toe.

De financiële check zorgt ervoor dat je een voorrangspositie hebt ten opzichte van kandidaten die geen financiële check bij hun inschrijfformulier voegen. 

Wij adviseren je om zoveel mogelijk bouwnummers in te vullen, om de kans op een woning te vergroten. Er wordt overigens niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop je het digitale inschrijfformulier hebt geüpload tijdens de inschrijfperiode.

Heb je geen toewijzing ontvangen of schrijf je je na de inschrijfperiode digitaal in, dan word je genoteerd als reservekandidaat. 

De verkoopprijzen zijn bij start verkoop vastgesteld. Er vindt geen biedingsprocedure plaats bij de toewijzing. De prijzen hebben een geldigheidsdatum zoals vermeld op de prijslijst

Zie het 'tabje financieel' op de website.

Vrij Op Naam betekent dat u koopt inclusief bijkomende kosten zoals:

 • Bouw- en grondkosten
 • Alle woningen zijn voorzien van een keuken en badkamer met toilet, tegels & sanitair
 • Kosten van architect en overige adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
 • Notaris- en kadasterkosten voor de juridische levering van je woning
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
 • Er is geen overdrachtsbelasting (2%) van toepassing

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

 • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
 • Notaris- en kadasterkosten voor jouw hypotheek
 • Bouwrente

Nee, er zijn geen inkomens- of vestigingseisen om een woning in Eden te kunnen kopen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koopovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van 3 werkdagen.

De verkoop zal grotendeels online plaats vinden. Vanaf start verkoop is alle verkoopdocumentatie als download beschikbaar op de website. Denk hierbij aan de definitieve VON prijslijst en de technische omschrijving/ mini bestek. Uiteraard kun je de verkopende makelaars benaderen voor vragen en mogelijk aanvullende informatie.

Na de selectie vindt een gesprek plaats waarbij een optie genomen kan worden op een specifiek bouwnummer. Optietermijn duurt maximaal een kalenderweek. Binnen de optietermijn dien je een keuze te maken om over te gaan tot de koop van de woning. Het tekenen van het koopcontract vindt digitaal plaats.

Nee, de verkoop verloopt straks via de projectnotaris van De Lusthof (Actus Notarissen te Purmerend).

Het appartementengebouw Eden is in een ver gevorderd stadium van de bouw en de woningen worden na de bouwkundige oplevering aan verkoper juridisch geleverd aan de kopers, daarom is er geen voorverkooppercentage.

Faciliteiten

Voor de woningen in fase 2 is het mogelijk om een of twee parkeerplaatsen te kopen. De parkeerplaatsen bevinden zich in de parkeergarage onder de gemeenschappelijke binnentuin.

Er zijn daarnaast geen parkeervergunningen mogelijk voor de bewoners van De Lusthof in Kop West.

In de basis worden geen elektrische laadpalen gerealiseerd. Wel worden voorzieningen aangelegd ten behoeve van de in de toekomst aan te leggen elektrische laadpalen.

In de parkeergarage worden 3 parkeerplaatsen gereserveerd voor deelmobiliteit.

De Lusthof is voorzien in parkeerplaatsen voor bezoekers. De parkeergarage is exclusief voorbehouden voor de bewoners van De Lusthof.

In de parkeergarage is tevens ruimte gereserveerd voor het stallen van fietsen, scooters, speciale fietsen (o.a. bakfietsen).

Nee, je kunt de batterij in je woning opladen.

Ja, elk appartementenblok is voorzien van een lift. De eengezinswoningen hebben geen lift in de woning.

Nee, er worden geen speeltoestellen gerealiseerd.

Huisdieren zijn toegestaan in De Lusthof.

Het binnengebied wordt door de Vereniging van Eigenaren (VVE) beheerd.

De gemeenschappelijke delen van de binnentuin worden onderhouden door een hovenier. Deze hovenier wordt door- en vanuit de VVE, gekozen, gecontracteerd en betaald. De VVE maakt afspraken met de hovenier over het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.

Duurzaamheid en energie:

Alle wonngen hebben minimaal energielabel A++.

Alle woningen zijn gebouwd volgens BENG. Meer informatie over BENG vindt u hier
Daarnaast is het project aangesloten duurzame Purmerendse warmtenet (www.stadsverwarmingpurmerend.nl).

Ja, het dak van bouwdeel Eden is voorzien van zonnepanelen. Iedere woning heeft de beschikking over minimaal 2 zonnepanelen die direct op de meterkast van de betreffende woning zijn aangesloten.

Alle woningen hebben vloerverwarming.

Meer informatie over de stadsverwarming vind je op de volgende website https://svpparticulier.nl/klant-info/formulieren-en-brochures/. Op deze website vind je tevens de tarieven. 

Invloed en ontwerp

Alle ruimten hebben een plafondhoogte van minimaal 2.600mm.

Nee, er zijn geen meer-of minderwerkopties mogelijk voor de (betaalbare) woningen appartementengebouw Eden. Eventuele aanpassingen en toevoegingen kunt u na de juridische oplevering in eigen beheer (laten) uitvoeren.

Ja, de keuken en badkamer zijn in de VON-prijs inbegrepen. Zie het minibestek in de downloads.

Zie voor afwerkingen en voorzieningen van de woningen het minibestek in de downloads.